Safe Side Festival
/

 

 

Waarom Safe Side

Wereldwijd heerst er een politieke onrust. Er zijn miljoenen vluchtelingen op zoek naar een toekomst. Angst, vooroordelen, aanhoudende crisis, een ongrijpbare bankenwereld, terroristische aanslagen, de media - niemand blijft onbewogen. Langzaam raken we het vertrouwen kwijt en komt het gevoel voor veiligheid in het gedrang. Samen met kunstenaars en bezoekers onderzoeken we tijdens het Safe Side Festival wat veiligheid is. 

Het Safe Side Festival heeft de intentie om te verbinden en schept ruimte voor herkenning, inleving, erkenning, solidariteit en kennismaking. Door onze krachten te bundelen, kunnen we samenleven in diversiteit. 

We gebruiken kunst en cultuur als communicatiemiddel. Kunst die grenzeloos onderzoekt, stereotypen aan de kaak stelt en constant in beweging is. Kunst en cultuur kunnen op een zachte manier invloed uitoefenen op de manier waarop je naar de wereld kijkt en hoe je je eigen rol daarbinnen ziet. Kunst als positief geluid dat speelt met schoonheid en zelfreflectie. Als weerwoord op geweld en angst. Alleen kunst zorgt voor dat mystieke en ongrijpbare moment waarbij je als maker een aanzet geeft en je als kijker je eigen verbanden legt.