Welkom bij het SAFE SIDE FESTIVAL 

 


Helaas zijn wij genoodzaakt de allereerste editie van het Safe Side Festival uit te stellen ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het Coronavirus. Hou de website in de gaten voor de nieuwe datum.

Locatie: Forteiland in IJmuiden

Een theatrale reis langs veiligheid.

Het Safe Side Festival is een eendaags multidisciplinair cultureel festival dat op het Forteiland -een Unesco Werelderfgoedlocatie- plaatsvindt. Omringd door het levendige havengebied van IJmuiden biedt het festival een spannend programma, met voorstellingen en exposities in de binnen- en buitenruimtes van het Fort. 

Het eiland is alleen per boot te bereiken en wordt speciaal voor het festival opengesteld. We laten het vasteland achter ons en reizen af naar het onbekende. De locatie staat met haar stalen dak, de verzonken ruimtes en het uitzicht op zee garant voor een ambivalente ervaring. De buitengewone locatie is bepalend geweest voor het thema van het festival: veiligheid. Het verwijst niet alleen naar de veilige kant, maar refereert ook aan het gezegde ‘het zekere voor het onzekere nemen’. We laten bekend terrein achter en reizen af naar een niemands- of juist allemansland. 

Elke reis leid je door het Fort, waarbij acrobaten uit de lucht vallen, dansers meebewegen met de wind en muziek wordt gespeeld in het absolute donker. Het Safe Side Festival laat je voelen wat veiligheid betekent, zonder dat je daarbij risico loopt.

Het Safe Side Festival: een unieke totaalervaring die je niet wilt missen!


   
 
 
E-mailen