Over het Safe Side Festival

In een samenleving waarin we steeds verder van elkaar af lijken te komen staan en iedereen in z’n eigen bubbel leeft, wil het Safe Side Festival door middel van kunst en cultuur mensen bij elkaar brengen en een ander geluid laten horen. Niet van polarisatie maar van verbinding. Met ruimte voor onderzoek, confrontatie, verstilling, humor, dialoog en bovenal: aandacht. De ontmoeting,  verschillende zienswijzen en de gedeelde ervaring worden als kracht ingezet. Het festival zet kunst en cultuur in als communicatiemiddel en de vrijheid van artistieke expressie als politieke daad. Kunst kan ontrafelen en dat wat onder de oppervlakte verborgen ligt zichtbaar maken door te kietelen, te knagen en te ontroeren. Door te spiegelen, positie in te nemen en vragen te stellen. 

De locatie speelt een grote rol in de beleving: op het Forteiland is geen ontsnappen mogelijk. De bezoeker is onderdeel van het decor en beweegt zich dicht op de huid van de makers, de medebezoekers en de thematiek. Met een programma dat grenzeloos onderzoekt, het publiek meeneemt op een reis richting bewustwording, creëert het festival een draagvlak dat gebouwd is op begrip voor de ander.


Als reiziger kom je tot verschillende inzichten en ontdek je waar je zelf staat.

Het Safe Side festival is een project van Stichting Zichtlijn. Salwa Jabli is beeldend kunstenaar en initiatiefnemer van dit festival. 


 
 
 
 
E-mailen